www.oeffelt.net

Amerika 2019

Monterey Marina

Van Pismo Beach naar Monterey Marina.

Bezienswaardigheden:

We vervolgen onze rit langs de kust van Californië. Het is 's morgens nog mistig maar de zon piept er al licht door heen, en het is nu al duidelijk dat het vandaag een mooie dag gaat worden.

De eerste stop is Moonstone Beach, Dit is op zich geen mooi stuk strand, maar het uitzicht op de oceaan is weids. We denken een paar zeehonden op een stuk rots verderop te zien zitten, maar bij nader inzien (Chris met superzicht) blijkt het een man met zijn surfplank te zijn. Wel hebben we een, niet zo schuwe, konijn en eekhorn gezien. Deze laatste liet zich van heel dichtbij fotograferen terwijl hij lekker aan het voedsel verzamelen en eten was. 

Vooraf hadden we gelezen dat Hearst Castle, van krantenmagnaat William Randolph Hearst, een bezienswaardigheid was. Dus ook bij die afslag van de snelweg af. Het blijkt dat je alleen met een 1,5 urende toer naar het kasteel, dat bovenop een heuvel gelegen is, mag. Daarbij hoort dan ook een begeleide toer door het kasteel. En daar hebben we geen zin in. Maar in het informatiecentrum hangt al genoeg informatie om een goede indruk te krijgen van het kasteel en hoe het is ingericht. Bombastisch en kitscherig, met natuurlijk een binnen- en buitenbad, een bibliotheek en een biljartzaal naast de gewone ruimten. Sejant detail: W.R. Hearst heeft het einde van de bouw  niet meegemaakt, en hij heeft het laten bouwen ter ere van zijn moeder Phoebe die al dood was voordat het werd gebouwd.

Nu is het tijd voor de natuur, en gaan we op weg naar de Piedras Blancas Zeeolifanten kolonie.

Op een stuk strand van circa een kilometer liggen honderden zeeolifanten. Ze zijn heel groot, maar dat is niet waarom ze zeeolifant heten. De volwassen mannetjes hebben een lange neus, waar een draai in zit. Wat een prachtige beesten. Er zwemmen er ook een paar vlak voor de kust. Dan zie je hoe goed hun lijf is gemaakt voor bewegen in water. We hebben zeer genoten van deze stop.

Tussen deze stop en de volgende zien we een zandafgraving op een zeer steile helling. Een volgeladen vrachtwagen kruipt langzaam naar beneden terwijl een lege staat te wachten op zijn rit naar boven. We hebben respect voor deze chauffeurs.

Vervolgens stonden de diverse nationale parken zoals het John Little State National Reserve, Julia Pheiffer Burns State Park, Pheiffer Big Sur State Park, Andrew Molera State Park, Garapata State Park en Point Los Lobos State National Reserve waaruit we ter plaatse een keuze moeten maken, want allemaal bezoeken past niet in een dag. Het Julia Pheiffer Burns State Park ligt als eerste op de route, en is favoriet vanwege de waterval die in de oceaan uitkomt. Helaas is door stormschade het park gesloten. Er is nog gevaar op landverschuivingen. Maar wat een geluk. Deze waterval ligt langs de Pacific Highway.

Naast de waterval zijn de kleuren van deze plek ook erg mooi om naar te kijken. Het Pheiffer Big Sur State Park is wel open. Hier zien we de big reds, Sequoia's, voor het eerst. Na een mooie wandeling door het park belonen we ons zelf met een biertje in het restaurant van het park. De vriendelijke serveerster adviseert ons een sixpack in het winkeltje, ook in het restaurant gesitueerd, te kopen. Dat is veel goedkoper. We mogen dit gewoon op het terras op drinken. 

Na al deze indrukken is iedereen moe en gaan we op weg naar wederom een motel 6 in Monterey Marina. Deze lijkt op de kleur van de deuren na exact op het motel in Pismo Beach. Er is ook weer een Denny's, een veredelde friettent met veredelde prijzen, aanwezig. Hier hebben we vandaag gegeten, en hoewel het eten en de bediening prima is, is het niet het soort eten dat je vaak wilt eten.

 

 

 

 

 

Copyright © 2019. All Rights Reserved.

Chris van Oeffelt