www.oeffelt.net

Amerika 2019

Mnt Carmel Junction

Van Tropic naar Mount Carmel Junction

Het volgende park dat we gaan bezoeken is Zion. Onderweg komen we al onze volgende overnachtingsplaats tegen, de Best Western East Zion Thunderbird Lodge in Mount Carmel Junction. Hier laten we alvast onze koffers achter en drinken een kop koffie in het restaurant, terwijl we vermaakt worden door kolibri’s die voor het raam uit met siroop gevulde drinkbakken drinken.

Zion is ook een national park, en we hebben veel plezier van onze American the beautiful pass, die 80 dollar kost, een jaar geldig is en waar een auto gevuld met 4 personen in elk national park mee naar binnen kan zonder bij te betalen. De weg naar het park begint met een parkeerplaats vanwaar je Checkerpoint Mesa kan bezichtigen. Dit is een rotswand waarop zowel horizontale als verticale lijnen lopen, waardoor het op een dambord lijkt. Hierna rijden we verder en komen we eerst een korte tunnel, en vervolgens een tunnel die 1, 75 kilometer lang is. Daarna rijd je over een haarspeldbochten weg het park in.

Zion is een echte kloof, die is uitgesleten door de Virgin River. Ook in dit park kan je met een shuttlebus naar diverse mooie punten. Wij nemen de shuttlebus tot het eindpunt Temple of  Sinawava. Van daar uit kan je een mooie wandeling maken langs de rode kliffen naar the Narrows, een lange, dunne steeg tussen twee kliffen. De Narrows is nu gesloten vanwege teveel smelt water. Dat is maar goed ook, want in de Narrows kan je ratelslangen en tarantula spinnen tegenkomen. Nee, dank je wel.

De wandeling van de tempel of Sinawava is mooi en gemakkelijk. Onderweg komen we ontzettend veel brutale eekhoorntjes tegen maar ook een muledeer, met zijn grote oren.  Uit sommige rotswanden komt water, waardoor ze de naam Wheeping Kliffs hebben gekregen. Dit water is ook afkomstig van smeltende sneeuw. Het smeltwater wordt door de rotsen geperst. Hierdoor ontstaan op de rotsen hangende tuinen met een variatie van bloemen en planten. Door deze begroeiing ontstaat er een scala aan kleuren.

Nog voor de Narrows is de weg al afgesloten en wij wandelen terug naar de bushalte om een paar haltes verder nog een wandeling te maken naar het visitorscentrum. Ook hier is weer veel informatie over het park, en zijn bewoners door de eeuwen heen te vinden. In Zion zijn ook een aantal trails afgesloten door stormschade. Daarom beëindigen de dag met een wandeling terug naar onze auto en rijden terug naar Mount Carmel junction waar twee luxe kamers op ons wachten.

Copyright © 2019. All Rights Reserved.

Chris van Oeffelt